BLIV GOD TIL:

• Portrætfotografi af dem du kender
  • Gadefotografi og natur
  • Kunstfotografi
  • Billeder til Facebook, blog og Instagram
  • Billeder til stop-motion-film
  • Udvælgelse af billeder
  • Præsentation og udstilling
  • At bruge dit eget kamera

​Fotokunst og personlig fotografering

Du kan blive undervist i fotografering med mobil, lommekamera eller spejlreflekskamera. Alle kan være med, og der stilles ikke krav om forkundskaber.

Fotografiet er et fantastisk stærkt værktøj til at fortælle og overraske. Man kan fotografere når som helst og hvor som helst, og forstår man først, hvad det vil sige at kommunikere gennem billeder, er mulighederne uendelige.

Den eneste måde, hvorpå eleven kan blive en god fotograf, er ved at fotografere på livet løs. Og have det sjovt imens! Derfor vil alle elever på Fotoskolen for Unge komme til at fotografere en hel masse.

Undervisning i fotografi for unge handler om instruktion i, hvad der skal til for at lave det gode fotografi. Det indebærer læren om de forskellige genrer og selve den fotografiske billedopbygning - lys, farver, fokus, komposition og dybde.

Med udgangspunkt i dokumentar- og kunstgenren sendes eleverne på opgave i jagten på det billede som skaber stemning, fortæller og vækker følelser. I undervisningen lægges der også vægt på det personlige billedsprog, som udvikles gennem fælles gennemgang og diskussion af hver enkelt elevs billeder.

På Fotoskolen for Unge skal vi arbejde med en række fotografiske opgaver og temaer. Du kommer til at fotografere på egen hånd og i grupper. Du vil lære hvordan en fotograf kan arbejde fra idéudvikling til færdige billeder igennem forskellige øvelser.

Der bliver sat fokus på både det intuitive billede, men også opsatte situationsbilleder ved f.eks. portrætfotografering.

Du vil også generelt blive bedre til at bruge det kamera, som du har og kan lide at bruge! Om det er det nyeste spejlreflekskamera eller det der sidder i din telefon. Det er fotografen som laver billedet, ikke kameraet.

FOTOSKOLEN FOR UNGE FRA 12 ÅR OG OPEFTER

Fotoundervisning på Fotoskolen for Unge er et seriøst og sjov studie, med læring i visualisering og billedbearbejdelse. En uge i vinterferien. Sprog: Dansk og engelsk.

FOTOSKOLEN FOR UNGE I FERIERNE

Workshop og Undervisning i skolernes vinterferie uge 7

Fotoskolens elevers fotografi-serier:

Alle fotoprojekter vil blive gennemgået og drøftet af hele fotoholdet. Vi vil se på din positive udvikling og snakke om, hvornår dine billeder kommunikerer bedst.

Du tager fra Fotoskolen for Unge med en bedre forståelse af dit kamera og hvad det vil sige at lave et godt billede - om det er til familiealbummet, Facebook, fremtidige uddannelsesansøgninger, udstillinger eller bare for din egen fornøjelse.

Kurset afsluttes med en fælles udstilling på en café eller et bibliotek i området.

For at deltage på udstillingen opkræves et ekstra gebyr på 100,- for at dække omkostninger til print og evt. indramning af billeder.

Underviser er danske Mads Holm, 25 år, uddannet dokumentarfotograf fra Fatamorgana i København og International Center of Photography i New York. Mads arbejder som freelancefotograf bl.a. med egne fotografiske projekter og underviser i fotografi. Mads er i gang med at færdiggøre sin bachelor i fotografisk billedkunst på Glasgow School of Art i Skotland.

OBS! Eleverne bruger deres eget udstyr. Man behøver ikke at eje et stort kamera for at deltage på Fotoskolen for Unge. Et lommekamera eller et godt mobiltelefonkamera er helt fint.